سفارش تبلیغ
صبا ویژن

خدایا عاشقتم
 

 

بوی گل محمدی سال هاست که همگان را به سمت اردیبهشت کاشان می کشاند. حالاما می خواهیم در تیرماه شما را به سمت اسکو در دامنه های سهند راه بریم. البته با رنگ و لعابی غلیظ تر. در دل روستایی پله ای. البته تا رسیدن به روستای «گونبرف» که چند سالی است در قالب یک جشنواره گل محمدی گردشگران زیادی را در تیرماه به سوی زیبایی های خود می کشاند، می توانیم زیبایی های شهر اسکو را هم به تماشا بنشینیم.

به سمت گونبرف
از تبریز تا روستای گونبرف نزدیک به دو ساعت فاصله است. بنابراین شما با قطار، هواپیما، اتوبوس یا وسیله شخصی باید خودتان را به تبریز برسانید. تبریز زیبایی های زیادی دارد که اصلانیاز به گفتن ندارد. اما ما بدون این که دیداری از تبریز داشته باشیم مسیر را یکسره به سمت اسکو تغییر می دهیم. البته شما می توانید بعد از بازدید از بازار تبریز و خانه مشروطیت و… جاده را به سمت اسکو برسانید. اما اگر شما روی ریل زندگی سوارید می توانید قطار تبریز، مراغه و تهران را انتخاب کنید. این قطار از شمال و شمال خاوری روستاهای تابعه اسکو مانند ایلخچی و خسرو شهر می گذرد، ولی ما به شما پیشنهاد می دهیم مسیر تبریز به اسکو را از دست ندهید. بویژه در فصل تابستان. جاده به این سمت که می رسد شانه به شانه زیبایی ها قرار می گیرد. جاده در سایه سار سبز درختان با صدای رودخانه ها یکی می شود و پشت هر پیچ زندگی لحظه ای بکر را در قاب چشمان شما می نشاند. البته تا رسیدن به روستا یک مسیر جاده روستایی هم داریم. ولی به آمدنش می ارزد اصلاشک نکنید.

توقف در اسکو
تبریز را یکسره به اسکو می رسانیم. البته در میان زیبایی های طبیعی و همچنین باغات زیبای انگور. باغات انگور یکی از ویژگی های شهر اسکو است که می تواند هم نگاه ما را شیرین کند و هم کام ما را.
پیش از رسیدن به روستای «گونبرف» می خواهیم در کوچه پس کوچه های اسکو قدم بزنیم. مسجد جامع اسکو می تواند یکی از انتخاب های ما باشد. دیدار از تپه میدان اسکو را هم باید در فهرست خودمان قرار دهیم. دریاچه ارومیه هم فاصله کمی با اسکو دارد. می توانید تنی به آب شور در حال خشکیدنش بزنید. به یاد لجن هایی که روزگاری درد از بدن مسافران می گرفت.
راستی تا فراموش نکرده ایم سری هم به چاپخانه های اسکو بزنیم. چاپ باتیک یکی از انواع چاپ های سنتی است که اسکو در آذربایجان شرقی تنها شهر ایرانی است که هنوز کارگاه های چاپ باتیک در آن فعال هستند. چاپ باتیک در شهرستان اسکو روی پارچه های ابریشم انجام و از نقش و نگارهای سنتی و رنگ های سرد در آن استفاده می شود. روش کار هم به این صورت است که موم را روی قسمت های مورد نظر می ریزند و بعد قسمت های دیگر را رنگ می کنند. بنابراین روسری های زیبایی می توانید از اسکو به عنوان سوغات ببرید، روسری هایی که در شهرهای دیگر پیدا نمی کنید. مردم اسکو به این روسری ها «کلاقه ای» می گویند. البته روسری های طرح دار تنها سوغاتی این شهر نیست. علاوه بر آن اسکو خشکبار، لبنیات و شیره انگور خیلی خوبی هم دارد.

به سمت کندوان
به اسکو که می رسی حتی اگر مقصدت باغ های گل گونبرف باشد، باید وقتی را هم برای دیدار از روستای کندوان بگذاری. مگر چند روستا می توان مثل کندوان پیدا کرد. تنها یک روستا آن هم در ترکیه. شاید هم نسبتی با هم داشته اند این کوهکنان. روستای کندوان در دامنه کوه های سرسبز سلطان داغی است. درست در 18 کیلومتری اسکو قرار دارد. پیش از آن هم می توانید از روستای حیله ور بازدید کنید. یکی از روستاهایی که خانه هایش مانند قبر می ماند. البته جای زندگی زندگان بوده است نه مردگان. الان کسی در این روستا زندگی نمی کند. سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، دستی به سر و روی روستا کشیده تا گردشگران این مسیر از آن بازدید کنند. کوه سلطان داغی هم می تواند علاوه بر این که لذت کوهنوردی را به ما بچشاند، صحنه های منحصر به فردی برای عکاسی در اختیار ما بگذارد. اصلااین مسیر که ما در آن گام بر می داریم، جان می دهد برای تهیه پوسترهای عالی.

سمفونی رنگ ها
در کندوان همه پوشش ها و زیراندازهای خانه ها اعم از فرش ها، گلیم ها، پالازها، چهل تکه ها و پرده ها محصول دستان هنرمند زنان روستاست. هر صبحی که فرا می رسد، خانم ها شروع به آب و جارو و خانه تکانی می کنند. گلیم ها و چهل تکه های رنگارنگ، در بلندای ستیغ کوه های سهند بر دست زنان روستا تکان می خورد و سمفونی تکرارناپذیر رنگ ها را به تصویر می کشند. در همان زمان اگر در کوچه های تنگ و باریک کندوان گذر کنی، بوی نان محلی در فضا شما را به سوی خود می کشاند. آن را از دست ندهید.
جالب اینجاست که بیشتر آشپزخانه ها در کندوان، به علت نبودن دودکش و فضای کافی در محوطه داخل خانه ها و برای پرهیز از دود تنور، بیرون کندوها و در دامنه های کوه ساخته شده اند. همین جا یادآوری کنم که بیشتر زنان روستای کندوان باسواد هستند و درصد بیسوادان این روستا حتی از تبریز و آذربایجان هم کمتر است.
روستا مسجد، حمام، مدرسه و آسیاب دارد و کران مسجد تقریبا بزرگ ترین کران روستاست. در اینجا آرامشی باورنکردنی به انسان دست می دهد. وقتی به این موضوع فکر می کنم که چگونه این انسان ها، طبیعت سخت را به تسخیر خود در آورده اند، به عنوان یک انسان در خود قدرتی مهارنشدنی حس می کنم که تمام همنوعان من در طول تاریخ برای مهار طبیعت از آن بهره برده اند.

چشمه های آب معدنی
سهند تنها خانه های شگفت انگیز و باغ های گل و انگور نیست. سهند به خاطر برف و باران فراوان سرچشمه رودهای متعددی است که یا جلگه های داخلی را مشروب می کند یا به دریاچه ارومیه می ریزد. آب و هوای خوش این منطقه سبب حاصلخیزی خاک اطراف روستای کندوان می شود. مرغوب ترین کشتزارهای اهالی کندوان در مقابل روستا، روی دشتی مرتفع و زیربنا قرار دارد. دره شمالی ـ جنوبی سرسبز کندوان یکی از خوش آب وهواترین و زیباترین نقاط کوهستانی ایران به شمار می رود که علاوه بر نهر نسبتا بزرگ دارای چشمه های آب معدنی نیز هست که دارای خواص پزشکی فوق العاده بوده و می گویند در دفع سنگ کلیه بی تاثیر نیست.
مراتع سرسبز کوه های سهند از مهم ترین مراکز دامداری و دامنه های اطراف کندوان یکی از بهترین نقاط پرورش دام در ایران به شمار می رود. بنابراین می توانید خستگی تن را به یکی از چشمه های آب معدنی بدهید تا روح تان تازه شود.
هنوز هم می توانید وقت خود را در سلطان داغی بگذرانید. منطقه ای به نام «ارشد چمن» لبریز از لحظه های سبز و بکر که می تواند سوژه های بسیاری به عکاسان و عکس دوستان بدهد. در مسیر تبریز به اسکو گم نمی شوید. حالامی خواهد مسیر روستای کندوان باشد یا گونبرف. تابلوهایی برای معرفی مسیر نصب شده که شما را به مقصد می رساند.
در همین مسیر شما درخت خیلی بزرگ توخالی را می یابید که روزگاری محل یک کفاشی بوده است. اما امروز سازمان میراث فرهنگی دور آن را به عنوان یک اثر طبیعی حصار کشیده تا حفظ شود.

گونبرف
کمی از راه خاکی است و روستایی، اما به گونبرف که می رسی می بینی که می ارزد این راه را طی کنی. دو سوی جاده خاکی را هم درختان و مرغزار در بر گرفته است. بنابراین همه چیز برای یک تجربه ناب روستایی مهیاست؛ روستایی که در گُل غلت می خورد.
سبک معماری خانه ها، پله ای است در دامان کوه. برخی از باغ های گل هم پله ای هستند و جان می دهد برای شکار لحظه ها. چند سالی است در آغاز فصل گل چینی سازمان میراث فرهنگی، با همکاری فرمانداری اسکو جشنواره گل محمدی را در این فصل در روستا برگزار می کند که باعث شده تا مسیر بسیاری از گردشگران در این فصل به روستای گونبرف یا آن طور که مردمش می گویند گونبر کشیده شود. به هر حال شما یا باید فردا جمعه در این روستا باشید یا هفته آینده زمانی را برای دیدار از باغ های گل گونبرف اختصاص بدهید.
راستی اگر قصد دارید که چند روز را در این منطقه بگذرانید، در روستا جایی را پیدا نمی کنید مگر این که مهمان شورا باشید. اما مردم مهربانی دارد که با لبنیات روستایی از شما پذیرایی می کنند. فقط مواظب بیماری های تابستانی هم باشید، بویژه تب مالت. اما اگر اهل چادر و کمپ نیستید باید در تبریز دنبال هتل و مهمانسرا باشید.
نگران نباشید تبریز به حد کافی هتل و مهمانسرا دارد. در روستای گونبرف متاسفانه امکان تبدیل گل ها به گلاب نیست و به شهرهای دیگر از جمله تبریز و کاشان فرستاده می شود. اینجا فقط فصل گل چینی است. چقدر سخت است که گلی از ما باشد ولی دیگری گلابش را بگیرد. اما در حال حاضر شرایط دیگری برای گلکاران گونبرف وجود ندارد.


[ جمعه 92/3/17 ] [ 11:43 صبح ] [ محمد شهابی خسروشاهی ]

درفاصله 10 کیلومتری جنوب شهرستان اسکو، آنجا که رود و کوه به هم می رسند، دست طبیعت یکی از شاهکارهای ممتاز خود را آفریده است و روستای گنبرف را دردامن طبیعت خلق کرده است. روستای گنبرف که بین اهالی این روستا و روستاهای تابعه آن به "گون بر" شناخته می شود، در زبان فارسی مترادف با "آفتاب گیر" است، به عنوان یکی از زیباترین روستاهای آذربایجان شرقی شناخته می شود. رود فصلی "سئل چایی" ، واقع شدن در دامنه کوه سهند، آب طبیعتی بکربرای این منطقه به ارمغان آورده است و بستری مساعد برای رشد و بالندگی این روستا را فراهم کرده است. گلهای محمدی با عصاره های بهشتی به عنوان یکی از نمادهای هویتی این روستا شناخته می شود و این موهبت الهی را به عنوان منبعی برای در آمد اهالی این روستا قرار داده است. روستای گنبرف، با چهارهزار نفرجمعیت، از روستاهای پرجمعیت آذربایجان شرقی شناخته می شود که بر اساس اعلام نظر برخی از مقامات محلی قرار است زمینه های تبدیل این روستا به شهر فراهم شود. این اعلام نظر، براساس مصوبه ای است که طی آن روستاهای بین چهار تا شش هزار نفر جمعیت زمینه تبدیل شدن به شهر را در تقسیمات کشوری خواهند داشت. مقامات محلی گنبرف با استقبال از این ایده ابراز امیدواری می کنند که با تبدیل شدن این روستا به شهر زمینه و امکان رشد و بالندگی بیش از پیش این منطقه فراهم شود. اهالی روستا نیز بر این باورند با تحقق این ایده امکان جذب سرمایه به منطقه و بهبود وضعیت رفاهی و معیشتی خود کمک شایانی خواهد کرد. عضوهیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، در سومین جشنواره گل محمدی در این روستا ، با طرح این ایده اظهارداشت این طرح درحال بررسی است و احتمال عملی شدن آن وجود دارد. حجت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج الدینی ابراز امیدواری کرد با عملی شدن این مصوبه در این روستا امکانات بیشتری به این منطقه جذب شود. پتانسیلهای کشاورزی، جاذبه های گردشگری و صنایع دستی روستای گنبرف، به رغم استعداد و زیبایی تاکنون آنگونه که باید و شاید شناخته نشده است و بسیاری از اهالی این روستا و مقامات محلی آن بر این مساله اذعان دارند. عضو شورای اسلامی روستای گنبرف در خصوص وضعیت این روستا به خبرنگار ایرنا گفت این روستا با مشکلات زیادی دست به گریبان است.علی باقری افزود: این روستا به رغم گذشت بیش از 10 سال از آغاز طرح هادی روستاها از هیچکدام از مزایای این طرح برخوردار نشده است. به گفته وی، با آنکه این روستا فعلا به لحاظ جمعیتی حایز دربرگیری عواید این طرح نیست، اما مشکلات اساسی این منطقه وضعیت ناگواری برای این روستا به ارمغان آورده است. وی از فقدان یک راه مناسب ارتباطی با شهرستان اسکو به عنوان یکی از بزرگترین مشکلات پیش و روی این روستا یاد می کند و می گوید: اهالی روستا برای دسترسی به ادارات محلی و انجام کارهایی که باید در شهر انجام دهند، روزانه ، ساعت ها در انتظار یک دستگاه مینی بوس هستند که فقط یکبار در طول روز راس زمانی مقرر به شهر می رود. اهالی روستا نیز مشکلات موجود در این روستا را گسترده و اساسی قلمداد می کنند. چند تن از آنان در گفتگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برخی مشکلات موجود در منطقه عنوان کردند که این روستا از نعمت گاز بی بهره است و مشکلات فراوانی در ایام زمستان برایشان دارد. قرارگرفتن گنبرف در دامنه کوه سهند سرمای سختی در زمستان برای اهالی روستا فراهم می کند، آنگونه که به گفته یکی از روستاییان، اهالی این روستا در زمستان با سرمای سخت دست و پنج نرم می کنند. وی که خود را "مراد اسدی" معرفی می کند می گوید: سرمای "گون بر" آنچنان طاقت فرساست که در سالهای گذشته که سخت ترین روزهای روستا بود، دو نفر از اهالی در خانه خود به خاطر سرمای شدید جان سپردند. وی از مسوولین استان می خواهد توجهی جدی درخصوص سوخت رسانی و گازرسانی به این منطقه داشته باشند. یک گنبرفی دیگر نیز با اشاره به مشکلات روستا می گوید: برق روستا در زمستان نیز با مشکلات اساسی روبروست و دربرخی ازمقاطع شبانه روز قطع می شود. حسن رضازاده که جوانی 30 ساله است، می افزاید: در ساعات پایانی شب در زمان زمستان برق روستا دچار نوسان شده و باعث خاموشی برق منازل می شود. وی، با اشاره به قراردادن یک ترانس مستقل در روستا می گوید: به رغم قراردادن ترانس انتقال برق در سالهای گذشته برق روستا همچنان با مشکل روبروست و توان پاسخگویی به بیش از 900 خانوار این روستا را ندارد. یک شهروند تبریزی که برای تعطیلات پایان هفته به این منطقه آمده بود در این ارتباط گفت: انتظار می رود با ایجاد یک راه مناسب آسفالته ضمن تسهیل در رفت و آمد روستاییان، امکان حضور گردشگران را نیز فراهم کند. فرزاد قربانی می گوید: واقعیت امر آن است که مشکل راه ارتباطی تنها مشکل موجود در منطقه نیست و به نظر می رسد این روستا به رغم زیبایی چشمگیر و دل انگیزش مشکلات عدیده دیگری نیز دارد. وی افزود: من نه به عنوان فردی که به خاطر سفر یکروزه به این منطقه دچار مشکل شده ام ، بلکه به عنوان فردی که دستکم اندکی از مشکلات این روستا را از نزدیک دیدم، انتظار دارم این مشکلات از بار اهالی باصفای آن برداشته شود. ایجاد یک راه آسفالته تقریبا انتظار همه اهالی این روستا و مقامات محلی آن است، چنانچه "علی باقری" ، عضو شورای اسلامی روستا می گوید: اهالی روستا همواره در دیدارهای عمومی با دهیار و اعضای شورای اسلامی روستا ، خواستار ایجاد چنین راهی هستند. مشکل بیکاری جوانان از دیگر مشکلات بنیادین این روستاست و مشکلات متعددی را برای اهالی این روستا فراهم کرده است. یکی از جوانان روستا که خود را احمد معرفی می کند به این نکته اشاره می کند که تقریبا نیمی از جوانان این شهرستان در ایام تابستان برای کارگری به شهرستانهای نزدیک می روند تا برای امرار معاش فعالیت کنند. روند مهاجر فرستی در این روستا به عنوان یک مشکل اساسی اهالی این روستا را دچار مشکلاتی فزاینده کرده است، به گونه ای که در روز برگزاری جشنواره یک روزه گل محمدی، اهالی روستا به دلیل در گذشت یکی از جوانان این روستا سوگوار بودند. احمد در این خصوص می گوید: یکی از اهالی روستا برای کارگری به تبریز رفته بود که بر اثر سقوط از بالابر جان سپرد و خانواده شش نفری اش را داغدار کرد. در عین حال وجود باغات متعدد و پرشمارگل محمدی دراین روستا این امکان را به روستاییان می دهد که ازمحل پرورش و عرضه آن در بازار مصرف در آمد حاصل از آن را برای امرار معاش در نظر بگیرند، اما فقدان زیر ساختهای مناسب برای عرضه آن مشکلات زیادی را برای اهالی دارد. آنگونه که "بابا رحیم" یکی از باغداران روستای گنبرف می گوید: در حالی که هر کیلوگرم گل محمدی چیده شده از روستاهای اطراف گنبرف با قیمتی معادل 20 هزار ریال در بازار عرضه می شود، گل محمدی این روستا به دلیل عدم دسترسی به موقع به بازار مصرف با قمیتی معادل هشت هزار ریال فروخته می شود. البته این رقم درروز برگزاری جشنواره به 15 هزار ریال افزایش یافته و موجبات شادمانی باغداران روستا را فراهم کرد، چنانچه بابا رحیم در این خصوص می گوید: روز جمعه توانستم 30 کیلوگرم گل محمدی بفروشم. با اینحال اهالی روستا متفق القول هستند ایجاد یک کارگاه در روستا می تواند به رشد و بالندگی منطقه در این بخش کمک شایانی کند. فرماندار شهرستان اسکو با بیان اینکه این روستا به عنوان یکی از قطب‌های شاخص تولید گل محمدی در منطقه شناخته می شود، می گوید: این روستا به عنوان یک روستای مساعد برای جذب گردشگر می تواند مورد توجه سرمایه گذاران داخلی و خارجی قرارگیرد و به ارتقای این صنعت درمنطقه کمک کند. محمدرضا بیرامی اظهارداشت: درصورتی که اهتمام جدی برای آموزش شیوه های نوین کاشت، داشت و برداشت گل محمدی در این منطقه فراهم شود، امکان ارتقای کیفیت این محصول به میزان قابل ملاحظه ای افزایش می یابد. وی اضافه کرد: با ایجاد کارگاه‌های نوین و تخصصی گلاب گیری می توان نسبت به کارآفرینی دراین منطقه امیدوار بود و زمینه اشتغال بسیاری از جوانان دراین منطقه را فراهم کرد. فرش دستباف روستا نیز به دلیل آنچه که روستاییان از فقدان راه ارتباطی مناسب برای جذب گردشگر و امکان عرضه آن در بازار تاکید دارند، از محرومت مضاعفی رنج می برد. یکی از زنان میانسال روستا، که فرش می بافد، می گوید: تقریبا اکثر زنان این روستا فرش می بافند و امکان عرضه آن در بازار مصرف وجود ندارد و تنها میان خود اهالی خرید و فروش می شود. کبری صادقی می گوید: با ایجاد کارگاههای فرش می توان زمینه اشتغال زنان روستایی را فراهم کرد و حاصل دسترنج چند ماهه آنان را برداشت کرد. عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی نیز بر ضرورت انجام طرح هادی در روستای گنبرف تاکید دارد و می گوید: طرح هادی این روستا با توجه به مشکلات موجود درآن و ظرفیت‌های قوی و بنیادین گردشگری منطقه باید با فوریت انجام شود. حجت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج الیدنی، خاطرنشان کرد: راه ارتباطی این روستا با شهرستان اسکو ظرفیت مناسب برای پذیرش گردشگر را ندارد و تعریض و ایجاد راه استاندارد به این منطقه باید جزو اولویتهای این طرح تعریف شود. وی گفت: این روستا به رغم دارا بودن ظرفیتهای فراوان برای جذب گردشگر و سرمایه گذار از زیرساختهای مناسبی برای تحقق این امر برخوردار نیست و مسوولان محلی باید به منظور تحقق این زیرساختها تلاش کنند. میرتاج الدینی، با بیان اینکه صنایع دستی این روستا نیز می تواند موجب ارتقای وضعیت اقتصادی منطقه شود، افزود: فرش دستباف این روستا می تواند در بازارهای داخلی و خارجی مورد توجه قرارگرفته و به توسعه و شناخت این روستا کمک شایان کند. سومین جشنواره "گل محمدی دامنه‌های سهند" روزجمعه با حضور گردشگران و مشتاقان طبیعت در روستای گنبرف از 


[ جمعه 92/3/17 ] [ 11:42 صبح ] [ محمد شهابی خسروشاهی ]


[ جمعه 92/3/17 ] [ 11:38 صبح ] [ محمد شهابی خسروشاهی ]

کندوان در 50 کیلومتری جنوب غربی تبریز؛ یکی از روستاهای دهستان سهند می باشد که در 18 کیلومتری جنوب اسکو، در دامنه سرسبز سلطان داغی واقع شده است. این روستا طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1375، 137 خانوار و 750 نفر جمعیت دارد که به کار کشاورزی و دامداری و صنایع دستی اشتغال دارند. آنچه به کندوان هویت باستانی داده وجود 117 خانوار و منزل مسکونی در درون توده های مخروطی و هرمی شکل صخره ای است. روستاییان کندوان داخل این توده ها برای خود خانه مسکونی، آغل، انبار و کارگاه ایجاد کرده اند.
معماری صخره ای، حاکی از صحنه های مبارزه و جدال انسان با طبیعت و در خدمت گرفتن صخره های طبیعی است. در معماری معمولی، به وسیله مصالح ساختمانی گچ، آهک و خشت، هیئت اصلی بنا را به وجود می آورند، در صورتی که در معماری صخره‏ای فضای مورد نظر در درون توده سنگ هویدا می گردد و سنگ، مانند کالبدی، قشری مستحکم در اطراف این فضا ایجاد می کند.

 

روستای کندوان؛ خانه های سنگی؛ خانه هایی در دل کوه؛ تبریز؛ عکس از آنوبانینی
روستای کندوان؛ خانه هایی در دل کوه؛ تبریز

 

در اثر فعل و انفعالات آتشفشانی کوه های سهند؛ منظره‏ای در یکی از خوش آب و هواترین نقاط ایران ایجاد شده که بیشتر به نظر خواب و خیال می آید. ده ها کران چندتایی، جفتی، تکی، مخروطی شکل و دوک مانند؛ یکی از بهترین مناظر طبیعی ایران را مجسم ساخته است. از دهانه‏های آتشفشان سهند و دیگر کوه های آتشفشانی اطراف، طی هزاران سال، مواد مذاب بیرون می‏جهیده است. این گدازه ها در طی قرون متمادی روی هم انباشته و به تدریج بر روی آنها پوسته‏ای از سنگ ایجاد گردیده است. توده ها و گدازه های مذاب آتشفشانی به وسیله باد و بوران طی هزاران سال متمادی تغییر شکل داده و به فرم کران در آمده است. به تدریج قسمت های کمتر سخت کران ها ریخته و قسمت های سخت‏تر باقی مانده و وضعیت کنونی را که بیشتر به معجزه طبیعی شباهت دارد ایجاد نموده است. باد و باران مفرط به خصوص در کران های ناحیه ورودی روستا بیشتر موثر بوده و صدمه زیادی به آنها وارد آورده، در صورتی که در شرق و انتهای روستا به خاطر وجود تپه های مرتفع کران ها بلندتر و سالم‏تر باقی مانده است. 

 

روستای کندوان؛ خانه های سنگی؛ خانه هایی در دل کوه؛ تبریز؛ عکس از آنوبانینی
روستای کندوان؛ خانه هایی در دل کوه؛ تبریز

 

در کندوان؛ شکل خارق العاده و چشمگیر و خاص طبیعت است که انسان را به سوی خود کشید. به خصوص انسانی را که سرگردان گشته و برای دفاع از زندگی خود در جستجوی پناهگاه امنی است. در این مورد احتمالا حمله مغولان سبب شد که مردم روستاهای اطراف و بخصوص "حیله ور" از موقعیت طبیعی کران ها استفاده نموده به تدریج درون کران ها را خالی کرده و در آنها مستقر شوند. بدین ترتیب هم خود را از نظر مقابله با بیگانگان در امان دیدند هم سکونت در کران ها را در تابستان و زمستان برای مقابله با سرما و گرما کاملاً مطبوع یافتند.

 

روستای کندوان؛ خانه های سنگی؛ خانه هایی در دل کوه؛ تبریز؛ عکس از آنوبانینی
روستای کندوان؛ خانه هایی در دل کوه؛ تبریز

 

آنچنان که آنوبانینی مشاهده کرد؛ روستای کندوان دارای مسجد، حمام، مدرسه و آسیا می باشد که کران مسجد یکی از بزرگترین کران های روستا را تشکیل داده است. به دلیل  شکل مخروطی خاص، اغلب کران های دارای طبقات مختلف، از داخل با یکدیگر ارتباط ندارند. کران ها عموما دارای دو طبقه بوده و در بعضی موارد سه و حتی چهار طبقه نیز در آنها ایجاد کرده اند.

ارتباط طبقات بالایی کرانها با خارج، از طریق پلکان های بسیار زیبایی از بدنه خود کران تامین گشته است. طبقه هم کف، اکثرا اصطبل بوده و طبقات دوم و سوم و چهارم به عنوان سکونت گاه استفاده می شود. در بعضی موارد از طبقه چهارم به عنوان انبار نیز استفاده کرده اند. آبریزها اکثرا در کنار معابر و در خارج از کران ها و محیط مسکونی قرار داشته و هر چند خانواده به طور مشترک دارای یک آبریز هستند. آبریزها اکثرا دارای چند محل نشیمن و انباره می‏باشد که بستگی به شیب زمین دارد. به خاطر قطر و ضخامت زیاد کران ها، ایجاد نورگیر در طبقات پایین کار بسیار مشکلی است، بدین مناسبت نورگیرها اغلب در طبقات بالا واقع شده اند. جنس پنجره ها از چوب بوده اغلب به شکل شطرنجی و در آنها قطعات کوچک شیشه تعبیه شده است.

آثار معماری صخره ای در اغلب نقاط جهان به چشم می خورد که در اکثر آنها اکنون دیگر سکنه ای زندگی نمی کند؛  ولی معماری صخره ای از نوع کندوان فقط در یک منطقه دیگر در روی زمین ایجاد شده و آن در دره زیبای گورمه ترکیه است. البته وسعت منطقه معمای صخره ای در دره گورمه در حدود 15 الی 20 برابر کندوانآذربایجان شرقی است.


[ جمعه 92/3/17 ] [ 11:32 صبح ] [ محمد شهابی خسروشاهی ]










































































































































[ جمعه 92/3/17 ] [ 11:29 صبح ] [ محمد شهابی خسروشاهی ]

سرزمینی ‌که نمی‌شناسیم
شیراز را به تخت‌جمشید و حافظیه و شاهچراغش می‌شناسیم، یزد را به بادگیرهای سرو مانندش، اصفهان را به زنده‌رود کم‌آبش، به میدان نقش جهان دود گرفته و به چهل‌ستون شگفتش و تبریز را هم به بازار رویایی‌اش؛ اما بسیاری از دیدنی‌های این شهرها پشت شهرت این جاذبه‌ها پنهان شده‌ است. این جاذبه‌ها گاهی آنقدر شگفت‌ است که نه‌تنها با جاذبه‌های مشهور آن قدرت برابری دارد، بلکه بسیاری از آنها کهن‌تر و عظیم‌تر و زیباتر هستند.  این هفته به سراغ 10 جاذبه گردشگری در ایران رفته‌ایم که تنها به این دلیل که مشهور نیستند، دیده نشده‌اند.

 

 

 همدان شهر کهن و افسانه‌ای، با سابقه درخشان و فرهنگ غنی خود از همان آغاز، مهد تمدن، علم و هنر و حکمت و عرفان بوده اما این شهر مانند دیگر شهرهای ایران دارای جاذبه‌های بسیاری است که یکی از این جاذبه‌های ناشناخته برج قربان در محله زندی‌ها نزدیک دبیرستان ابن سیناست. این بنا از یک برج 12 ضلعی آجری با گنبد هرمی‌ شکل 12 ترک آجری تشکیل شده و روی طاق سردابه این برج سنگ‌نوشته‌ای وجود دارد که قدمت آن به سال 1009 هـ.ق می‌رسد. بعد از دیدن این برج می‌توانید با تله‌کابین بالاتر رفته و از میدان میسان گذشته و از آبشار و کتیبه‌هایی که نشان از فرهنگ و تمدن ایران دارد هم دیدن کنید.

 

 

 

10 جای دیدنی ایران که کمتر دیده اید...

 

 

در 35 کیلومتری شهر یاسوج در دامان طبیعتی شگفت‌انگیز، تابلویی زیبا از نقاشی آفرینش را مشاهده می‌کنید که مسحور و مجذوب آن می‌شوید. اینجا سی‌سخت یکی از شهرهای کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران است. آبشارها، چشمه‌ها، کوه‌ها و دریاچه‌هایی که شاید در هیچ جای دنیا نمونه آن را هم نیز ندیده باشید. منطقه‌ای با آب و هوایی کوهستانی و طبیعتی شگفت‌انگیز که مسافران نوروزی و گردشگران را مبهوت خود می‌کند.
 آبشارهای خروشان مانند آبشار ناری و کوه‌گل که از جمله مهم‌ترین آبشارهای سی‌سخت است. بزرگ‌ترین و پرآب‌ترین چشمه در سی‌سخت قرار دارد که به چشمه «میشی» معروف است که در پایین گردنه بیژن قرار گرفته و آب آن زمین‌های زراعی ده بزرگ سی‌سخت را آبیاری می‌کند. چشمه سردو، چشمه تاگی و چشمه طوف مشرف بر شهر توریستی سی‌سخت هستند.
این چشمه‌ها در مسیر صعود به قله دنا قرار دارند و در تمام فصول سال دارای آبی گوارا و خنک هستند.از آنجا که سی‌سخت در دامنه دنا از رشته‌کوه‌های زاگرس واقع شده است، اطراف آن را کوه‌هایی زیبا از جنگل بلوط با پوشش خاص طبیعی فرا‌گرفته است. پس فراموش نکنید بعد از خواندن فهرست 10تایی‌های ما نوروز را درزیباترین و ناشناخته‌ترین نقاط ایران سپری کنید.



کردخورد ؛ تالاب‌ زیبایی‌ 

 

10 جای دیدنی ایران که کمتر دیده اید...

 

 

 

 

سِرو؛ مرز زیبایی

10 جای دیدنی ایران که کمتر دیده اید...

 

 

 


 سُنقر؛‌ مرغی‌ شکاری

10 جای دیدنی ایران که کمتر دیده اید...

 

 

 شهر سنقر در 85 کیلومتری شمال شرقی کرمانشاه قرار دارد. در حال‌ حاضر سنقر از نواحی‌ جالب‌ توجه‌ و زیبای‌ استان‌ کرمانشاه‌ است‌ که‌ در جلگه‌ هموار و زیبایی‌ واقع‌ شده‌ و اطراف‌ آن‌ را رودخانه‌، سبزه‌زار، باغات‌ و بیشه‌زار فراگرفته است. همچنین قله‌ کوه‌های آن تا اواخر تابستان از برف‌ می‌درخشد و از جهات طبیعی دارای‌ ارزش‌های جهانگردی است و بومیان این منطقه می‌گویند در دوران سلجوقیان این شهر دارای مرغی شکاری به‌نام سنقر بوده که فقط در این شهر وجود داشته و در هیچ جای ایران این گونه وجود نداشته است. به همین دلیل نام این شهر را سنقر گذاشته‌اند. سنقر از شمال‌ به شهرستان ‌قروه، از شمال‌شرقی‌ به ‌شهرستان سنندج، از شرق به شهرستان اسدآباد و از جنوب‌ و ‌جنوب شرقی به شهرستان کرمانشاه محدود می‌شود. غارهای آوازکبوتر در جاده سنقر ـ کرمانشاه، قلعه بزه‌رود در روستای بزه‌رود و گور دخمه دربند در سنقر از جمله مکان‌های تاریخی و دیدنی شهرستان سنقر به شمار می‌آیند. اما بد نیست در این میان سری به سراب سنقر ـ که در 5 کیلومتری جاده سنقر به کرمانشاه و در مجاور روستای تازه‌آباد قرار دارد ـ بزنید. آب این سراب دیدنی از زیر کوه سراب به سرعت و با فشار به صورت فواره بیرون می‌ریزد و در زمستان‌ها گرم و در تابستان‌ها سرد است. آب گوارای این سراب، آب آشامیدنی روستاهای اطراف را تامین می‌کند و سپس به رودخانه قره‌سو می‌ریزد.

غار کَلماکره؛ ششمین گنجینه بزرگ جهان

 

 استان لرستان نیز یکی دیگر از استان‌هایی است که در فهرست 10 تایی ما قرار گرفته است. 
این استان جاذبه‌های طبیعی فراوانی دارد که می‌توان از جمله آنها به آبشار آب سفید، آبشار بیشه، پل شکسته و پل کشکان، دریاچه شط تمی و غار کوگان اشاره کرد که شاید بسیاری از این نقاط زیبا را دیده باشید اما این بار غاری زیبا که از دیدها پنهان شده است مسافران نوروزی را به سمت خود می‌کشاند. 
غار کلماکره در شرق یکی از آخرین کوه‌های شهرستان پلدختر قرار گرفته است. پیشانی غار 5‌/‌1 متر جلوتر از پایین دهانه آن است و به همین دلیل این غار از دیدها پنهان است. اما در سال‌هایی نه چندان دور چوپانی این غار را پیدا کرد و توانست ششمین گنجینه بزرگ جهان را از آن ایران کند که بسیاری از اشیای به جای مانده از دوره هخامنشیان (که در موزه‌های خارج از کشور نگهداری می‌شود) از این غار شگفت‌انگیز بیرون آمده است.
 

 

کَهَک و وشنوه؛ تاریخ به روایت غار

10 جای دیدنی ایران که کمتر دیده اید...

 

 

 

علاوه بر دیدن و خرید از بازار سنتی قم که به محض ورود به شهر بوی عطر آن به مشام می‌رسد و سال‌هاست میزبان مسافرانی است که سوهان و مهر و سجاده می‌خرند سری هم به دریاچه نمک بزنید که زیبایی مسحورکننده‌ای دارد. این دریاچه بخشی از کویر نمک است که در شرق قم واقع شده و فقط زمستان‌ها آب دارد. حضور ورقه‌های نمک و برداشت آن که از اوایل تابستان در منطقه جنوبی این دریاچه آغاز می‌شود، زیبایی خاص خود را دارد. دریاچه حوض سلطان نیز یکی از معروف‌ترین دیدنی‌های این شهر است. اما زیباترین نقطه قم در 60 کیلومتری این شهر در کوه اردهال است که 4 غار در این نقطه وجود دارد که در داخل یکی از آنها به نام غار وشنوه منبع عظیمی از آب یافت می‌شود. این آب از شکاف کوه سرازیر شده و به صورت چشمه فوران می‌کند. همچنین شهر کهـک از 3 سمت مشرف به ارتفاعات است و دره زیدان در شرق آن قرار دارد. این شهر دارای آب و هوایی معتدل است. حضور امامزاده زینب خاتون(ع)، خانه ملاصدرا و غار معروف کهک عامل مهمی برای جذب گردشگران به این منطقه است. غار کهک در 30 کیلومتری قم قرار دارد که توصیه می‌کنیم دیدن آن را از دست ندهید.


روستای کِشه؛ روستای مساجد
 روستای کشه در فاصله 35 کیلومتری شهرستان نطنز و100 کیلومتری اصفهان قرار دارد. روستای کشه با رشته‌کوه‌های فراوانش که معروف‌ترین آن کوه کرکس است، آب و هوایی کوهستانی دارد. کشه از زیباترین روستاهای ایران است که باغ‌های فراوانش هنوز نتوانسته‌ است آن طور که باید و شاید این روستا را بشناساند.
کشه دارای 19محله به نام‌های خاک سفید، هنویه، در حسینیه، در گاراژ، باغلا، پریار، ورتخته، اسبر، پاکمر، ماهیه، روی قلعه، در حمام، الله‌آباد، گهر، کربلایی‌علی، باغناره، مارچون، لاجه و سرچشمه بوده که دیدن این محله‌ها خالی از لطف نیست. همچنین مساجد زیبای این روستا حال و هوایی دیگر به کشه داده است.


طارم؛ هندوستان ایران
 طارم یکی از شهرستان‌های استان زنجان است که در شمال این استان قرار گرفته است. عبور رودخانه عظیم قزل‌‌اوزن و ریزابه‌های متعدد آن از منطقه طارم، باعث آبادانی و رشد کشاورزی و دامداری در این منطقه شده است. وجود کهنسال‌ترین درختان استان زنجان در این شهر به همراه آثار طبیعی و جاذبه‌های تاریخی، استعداد جهانگردی ویژه‌ای به این منطقه داده است. قسمتی از دریاچه سد سفید رود که در شهر طارم واقع شده، دامنه ارتفاعات، جنگل‌ها، چشمه آب‌معدنی الله‌بلاغی، غار خرمنه‌سر، روستای تشویر، روستای شاه‌نشین و دیگر روستاهای ییلاقی با آب و هوای مناسب، چشم‌انداز باغ‌ها و کشتزارهای برنج که زنجان را هندوستان ایران کرده است، همگی از جاذبه‌های طارم است که به همراه سکوت و آرامش دلپذیر، مقدمات استراحت کم‌نظیر و دلچسبی را برای مسافران نوروزی فراهم می‌کند. همچنین قلعه شمیران، قلعه سانسیز، بنای امامزاده حیدر، بنای امامزادگان عوف و هاشم(ع)، چهار طاقی‌های طارم، آتشکده تشویر، آتشکده الزین و آتشکده پیرچم از جمله بناهای ارزشمند و دیدنی شهرستان طارم هستند که در کنار طبیعت زیبا و منحصر به فرد منطقه ارزش‌های توریستی و تفرجگاهی طارم را نشان می‌دهد.

نکارمن‌؛ شهر رودها و چشمه‌ها

 

10 جای دیدنی ایران که کمتر دیده اید...

 

 

نکارمن یکی از روستاهای شهرستان شاهرود است. این روستا در دهستان خرقان در بخش بسطام قرار گرفته است. روستای نکارمن یا نوکارمن در فاصله 25 کیلومتری شمال شاهرود و قبل از مجن واقع است. پس از طی 13 کیلومتر در جاده شاهرود به مجن، وارد جاده فرعی روستای نکارمن می‌شویم که در ادامه این مسیر و در دامنه کوه شاهوار، آبشار کوچک و زیبای آن نشانه‌ای برای صعود کوهنوردان به حساب می‌آید. روستای نکارمن و روستای تاش، از مسیرهای اصلی صعود به‌قله شاهوار است. رودخانه فصلی نکارمن به طول 15 کیلومتر از دامنه‌های جنوبی رشته کوه شاهوار و از چشمه‌های زلال آن منشا می‌گیرد و در ادامه به رودخانه تاش می‌پیوندد. این رودخانه در فصول گرم سال خشک می‌شود. همچنین مناطق زیبایی مانند قطار زرشک و چشمه هفت‌رنگ فرحزاد نیز از دیدنی‌های نکارمن به حساب می‌آید. این محل یکی از جاذبه‌های شهر شاهرود است که تنها برای افراد بومی آنجا شناخته شده است. این محل بکر یکی از مکان‌هایی است که می‌تواند گردشگران را شگفت‌زده کند.

 

 شهر سرو در 55 کیلومتری و در شمال غربی شهر ارومیه قرار گرفته ‌است. سرو شهری مرزی است و حالتی گمرکی و ترانزیتی دارد. سرو به دلیل قرار گرفتن در نزدیکی کوه‌های بلند مرزی دارای آب و هوایی سردسیر و کوهستانی است و منطقه‌ای بکر و زیبا به حساب می‌آید. مرز سرو یکی از دروازه‌های کشور ترکیه هم هست. در مسیر منتهی به مرز تک مغازه‌هایی دیده می‌شود که به آن بازارچه مرزی می‌گویند، اما بازارچه مرزی اصلی روبه‌روی پمپ بنزین در همان نزدیکی است که از 2 قسمت تشکیل شده که سمت چپ آن مخصوص کفش و سمت راست این بازارچه ویژه لباس است. علاوه بر دیدن این منطقه زیبا و پردرخت می‌توانید خریدهای عید را نیز از این بازار انجام دهید. تالاب کردخورد که آق‌گل نیز نامیده می‌شود در نزدیکی روستایی به همین نام و در جنوب دشت نهاوند قرار گرفته است. پوشش گیاهی خاص و زیبای این تالاب به همراه وجود کوهی به نام کت در کنار آن چهره‌ای زیبا و شگفت‌انگیز از طبیعت را به‌نمایش گذاشته و منظره‌ای بی‌نظیر را در برابر چشمان هر رهگذری ترسیم می‌کند. در کنار پوشش گیاهی ویژه منطقه، این تالاب زیستگاه پرندگان زیبایی هم هست که روح زندگی به آن بخشیده‌اند، پرندگان مهاجری نظیر فلامینگو، مرغ باران، حواصیل، آب‌چلیک، گونه‌های مختلف اردک، غاز و کاکایی در این تالاب زندگی می‌کنند. اگر دوست دارید یکی از کم‌نظیرترین و زیباترین منظره‌های طبیعی غرب ایران را به تماشا بنشینید، به شما توصیه می‌کنیم در پایان زمستان و آغاز بهار به این شهر سفر کنید و دیدن تالاب کردخورد را نیز از یاد نبرید. 
دوستداران بناهای تاریخی و هنری در سفر به نهاوند می‌توانند آثار مورد علاقه خود را بازدید کنند، زیرا این شهر از حیث داشتن آثار باستانی بسیار غنی بوده و شما می‌توانید با در دست‌داشتن فهرست بناهای مهم در نهاوند به بازدید از آنها بپردازید و از سفر خود لذت ببرید.

شهر سی‌سخت؛ نگین دنابرج قربان؛ مهد تمدن
10 جای دیدنی ایران که کمتر دیده اید...

 


[ جمعه 92/3/17 ] [ 11:27 صبح ] [ محمد شهابی خسروشاهی ]

 

مشخصات کلی معرفی سپتامبر 2012
باند فرکانس GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
پیکربندی ابعاد 123.8x58.6x7.6 میلیمتر
وزن 112 گرم
شکل ظاهری ساده
رنگ مشکی ، سفید
صفحه نمایش نوع LED-backlit IPS TFT, capacitive touchscreen
تعداد رنگ 16 میلیون رنگ
وضوح 640x1136 پیکسل
ابعاد 4.0 اینچ
چرخش صفحه نمایش بله
زنگ نوع زنگ MP3
دریافت زنگ بله
لرزاننده بله
حافظه دفترچه تلفن بله
گزارش تماس ها بله
حافظه داخلی 16 / 32 / 64 گیگابایت، 1 گیگابایت RAM
پشتیبانی کارت حافظه خیر
تبادل اطلاعات بلوتوث بله، نسخه 4.0 با A2DP
USB بله , نسخه 2.0
انطباق با کامپیوتر بله
پیام iMessage, SMS (threaded view), MMS, Email, Push Email
مرورگراینترنت HTML - Safari
شبکه بیسیم Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi Plus Cellular
GPRS بله
EDGE بله
3G بله ، لیست تمام گوشی هایی که از رایتل پشتیبانی می کنند.
PNP بله
GPS بله با ساپورت A-GPS و GLONASS
دوربین دوربین بله
کیفیت عکس 8 مگاپیکسل
ابعاد عکس 3264x2448 پیکسل
فلاش بله، LED Flash
فیلمبرداری بله 720p، با قابلیت video light, video stabilizer , geo-tagging
مدت فیلمبرداری به میزان حافظه
ابعادفیلم 30 فریم بر ثانیه
فوکوس خودکار بله، با قابلیت Geo-tagging, touch focus, face detection, panorama , HDR
دوربین دوم بله 1.2 مگاپیکسل
ویژگیها سیستم عامل iOS 6
CPU Apple A6
صفحه کلیدکامل(QWERTY) بله (virtual QWERTY)
پخش فیلم بله
پخش موسیقی بله
رادیو خیر
کار با پرونده های آفیس بله
کار با پرونده های پی دی اف بله
کار با پرونده های زیپ بله
پخش با صدای بلند بله
پایه خروجی صدا جک 3.5 میلیمتری
ساعت بله
زنگ هشدار بله
جاوا خیر
بازی بله
نصب بازی بله
پیش بینی کلمه بله
فرمان صوتی بله
شماره گیری صوتی بله
ضبط صدا بله
خروجی تلویزیون بله
مدیریت اطلاعات شخصی تقویم / دفترچه تلفن / یادداشت / وظایف آتی / ماشین حساب و ...
ویرایش فیلم بله
ویرایش عکس بله
سنسور حرکتی بله
مشخصات ویژه این مدل قطب نمای دیجیتال، صفحه نمایش ضد خش Gorilla Glass، سنسور ژیروسکوپ، ساپورت نانو سیم
باتری نوع باتری استاندارد Li-po
مکالمه تا 8 ساعت و 10 دقیقه 2G ، تا 8 ساعت و 3G
انتظار تا 225 ساعت 2G ، تا 225 ساعت 3G

[ چهارشنبه 92/3/15 ] [ 4:43 عصر ] [ محمد شهابی خسروشاهی ]

 

مشخصات کلی معرفی سپتامبر 2011
باند فرکانس GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
پیکربندی ابعاد 122x61x11 میلیمتر
وزن 140 گرم
شکل ظاهری ساده
رنگ مشکی، سفید، زرد، صورتی، قرمز
صفحه نمایش نوع TFT capacitive touchscreen
تعداد رنگ 16 میلیون رنگ
وضوح 480x854 پیکسل
ابعاد 4.0 اینچ
چرخش صفحه نمایش بله
زنگ نوع زنگ MP3
دریافت زنگ بله
لرزاننده بله
حافظه دفترچه تلفن بله
گزارش تماس ها بله
حافظه داخلی 1 گیگابایت، 512 مگابایت RAM و 4 گیگابایت ROM
پشتیبانی کارت حافظه بله
نوع کارت microSD
قابلیت ارتقاء تا 32 گیگا بایت
تبادل اطلاعات بلوتوث بله، نسخه 2.1 با A2DP و EDR
USB بله , نسخه 2.0 microUSB
انطباق با کامپیوتر بله
پیام SMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM
مرورگراینترنت HTML, Adobe Flash
شبکه بیسیم Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot
GPRS بله
EDGE بله
3G بله ، لیست تمام گوشی هایی که از رایتل پشتیبانی می کنند.
PNP بله
GPS بله
دوربین کیفیت عکس 8 مگاپیکسل
ابعاد عکس 3264x2448 پیکسل
فلاش بله، LED Flash
فیلمبرداری بله 720p
مدت فیلمبرداری به میزان حافظه
ابعادفیلم 30 فریم بر ثانیه
فوکوس خودکار بله، با قابلیت Geo-tagging, HDR
دوربین دوم بله، VGA
ویژگیها سیستم عامل Android OS, v2.3 - Gingerbread
CPU Qualcomm MSM8255T Snapdragon Chipset, 1.4 GHz Scorpion CPU, Adreno 205 GPU
صفحه کلیدکامل(QWERTY) بله (virtual QWERTY)
پخش فیلم MP4/H.263/H.264
پخش موسیقی MP3/WAV/eAAC+
رادیو FM
کار با پرونده های آفیس بله
کار با پرونده های پی دی اف بله
کار با پرونده های زیپ بله
پخش با صدای بلند بله
پایه خروجی صدا جک 3.5 میلیمتری
ساعت بله
زنگ هشدار بله
جاوا بله، از طریق نرم افزار شبیه ساز جاوا Java MIDP emulator
بازی بله
نصب بازی بله
پیش بینی کلمه بله
فرمان صوتی بله
شماره گیری صوتی بله
مدیریت اطلاعات شخصی تقویم / دفترچه تلفن / وظایف آتی / ماشین حساب و ...
ویرایش فیلم بله
ویرایش عکس بله
مشخصات ویژه این مدل دکمه های اندرویدی لمسی، سنسور ژیروسکوپ، سنسور مجاورت برای خاموشی صفحه نمایش، قطب نمای دیجیتال، نویز گیر با میکروفون مجزا
باتری نوع باتری استاندارد Li-Ion 1930 mAh
مکالمه تا 6 ساعت و 40 دقیقه
انتظار تا 380 ساعت

[ چهارشنبه 92/3/15 ] [ 4:42 عصر ] [ محمد شهابی خسروشاهی ]

 

مشخصات کلی معرفی فوریه 2011
باند فرکانس GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
پیکربندی ابعاد 114.4*64.6*10.7
وزن 120 گرم
شکل ظاهری ساده
رنگ نقره ای، مشکی
صفحه نمایش نوع TFT touchscreen
تعداد رنگ 256 هزار رنگ
وضوح 480*320 پیکسل
ابعاد 2.6 اینچ
تشخیص دستنوشته بله
چرخش صفحه نمایش بله
زنگ نوع زنگ MP3, WAV
دریافت زنگ بله
لرزاننده بله
حافظه دفترچه تلفن بله، تقریبا نامحدود
گزارش تماس ها بله
حافظه داخلی 512 مگابایت RAM و 512 مپابایت ROM
پشتیبانی کارت حافظه بله
نوع کارت microSD
قابلیت ارتقاء تا 32 گیگابایت
تبادل اطلاعات بلوتوث بله، نسخه 3.0 با A2DP
مادون قرمز خیر
USB بله , نسخه 2.0 microUSB
انطباق با کامپیوتر بله
پیام SMS(threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
مرورگراینترنت HTML
شبکه بیسیم Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot
GPRS بله
EDGE بله
3G بله
PNP بله
GPS بله با ساپورت A-GPS
دوربین کیفیت عکس 5 مگاپیکسل
ابعاد عکس 2592*1944
فلاش بله، LED Flash
فیلمبرداری بله
مدت فیلمبرداری به میزان حافظه
فوکوس خودکار بله
دوربین دوم بله، VGA
تماس تصویری بله
ویژگیها سیستم عامل Android OS, v2.3 - Gingerbread
CPU Single core, Qualcomm MSM7227, 800 MHz
صفحه کلیدکامل(QWERTY) بله
پخش فیلم MP4/H.264
پخش موسیقی MP3/AAC+/WAV/WMA
رادیو خیر
کار با پرونده های آفیس بله
کار با پرونده های پی دی اف بله
کار با پرونده های زیپ بله
پخش با صدای بلند بله
پایه خروجی صدا جک 3.5 میلیمتری
ساعت بله
زنگ هشدار بله
جاوا بله، از طریق نرم افزار شبیه ساز جاوا Java MIDP emulator
بازی بله
نصب بازی بله
پیش بینی کلمه بله
فرمان صوتی بله
شماره گیری صوتی بله
ضبط صدا بله
مدیریت اطلاعات شخصی تقویم / دفترچه تلفن / یادداشت / وظایف آتی / ماشین حساب و ...
مشخصات ویژه این مدل دکمه اختصاصی برای فیسبوک، رابط کاربری HTC Sense، صفحه نمایش ضد خش Gorilla Glass، دکمه های اندرویدی لمسی، سنسور مجاورت برای خاموشی صفحه نمایش، سنسوز ژیروسکوپ، قطب نمای دیجیتال، ساپورت Adobe Flash 10.1،
باتری نوع باتری استاندارد Li-Ion 1250 mAh
مکالمه تا 7 ساعت و 30 دقیقه 2G ، تا 7 ساعت 3G
انتظار تا 430 ساعت 2G ، تا 660 ساعت 3G

[ چهارشنبه 92/3/15 ] [ 4:42 عصر ] [ محمد شهابی خسروشاهی ]

 

مشخصات کلی معرفی فوریه 2012
باند فرکانس GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
پیکربندی ابعاد 134.4x69.9x8.9 میلیمتر
وزن 130 گرم
شکل ظاهری ساده
رنگ مشکی، سفید
صفحه نمایش نوع Super IPS LCD2 capacitive touchscreen
تعداد رنگ 16 میلیون رنگ
وضوح 720x1280 پیکسل
ابعاد 4.7 اینچ
چرخش صفحه نمایش بله
زنگ نوع زنگ MP3, WAV
دریافت زنگ بله
لرزاننده بله
حافظه دفترچه تلفن بله
گزارش تماس ها بله
حافظه داخلی 16گیگابایت، 1 گیگابایت RAM
پشتیبانی کارت حافظه خیر
تبادل اطلاعات بلوتوث بله، نسخه 4.0 با A2DP
USB بله , نسخه 2.0 (microUSB (MHL
انطباق با کامپیوتر بله
پیام SMS (threaded view), MMS, Email, Push Email
مرورگراینترنت HTML
شبکه بیسیم Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot
GPRS بله
EDGE بله
3G بله ، لیست تمام گوشی هایی که از رایتل پشتیبانی می کنند.
PNP بله
GPS بله با ساپورت A-GPS
دوربین کیفیت عکس 8 مگاپیکسل
ابعاد عکس 3264x2448 پیکسل
فلاش بله، LED Flash
فیلمبرداری بله 1080p
مدت فیلمبرداری به میزان حافظه
ابعادفیلم 24 فریم بر ثانیه
فوکوس خودکار بله، با قابلیت Simultaneous HD video and image recording, geo-tagging, face and smile detection
دوربین دوم بله 1.3 مگاپیکسل، 720p
ویژگیها سیستم عامل Android OS, v4.0 - Ice Cream Sandwich
CPU Nvidia Tegra 3 Chipset, Quad-core 1.5 GHz CPU, ULP GeForce GPU
صفحه کلیدکامل(QWERTY) بله (virtual QWERTY)
پخش فیلم MP4/H.263/H.264/WMV
پخش موسیقی MP3/eAAC+/WMA/WAV
رادیو استریو FM (به همراه RDS)
کار با پرونده های آفیس بله
کار با پرونده های پی دی اف بله
کار با پرونده های زیپ بله
پخش با صدای بلند بله
پایه خروجی صدا جک 3.5 میلیمتری
ساعت بله
زنگ هشدار بله
جاوا بله، از طریق نرم افزار شبیه ساز جاوا Java MIDP emulator
بازی بله
نصب بازی بله
پیش بینی کلمه بله
فرمان صوتی بله
شماره گیری صوتی بله
مدیریت اطلاعات شخصی تقویم / دفترچه تلفن / یادداشت / وظایف آتی / ماشین حساب و ...
ویرایش عکس بله
مشخصات ویژه این مدل رابط کاربری HTC Sense ،تکنولوژی Beats، صفحه نمایش ضد خش Gorilla Glass، دکمه های اندرویدی لمسی، سنسور مجاورت برای خاموشی صفحه نمایش، سنسوز ژیروسکوپ، قطب نمای دیجیتال، ساپورت Adobe Flash
باتری نوع باتری استاندارد Li-Ion 1800 mAh

[ چهارشنبه 92/3/15 ] [ 4:41 عصر ] [ محمد شهابی خسروشاهی ]
<      1   2   3   4   5   >>   >
درباره وبلاگ

آرشیو مطالب
امکانات وب
از این که وبلاگ منو برای سرگرمی خودتون انتخاب میکنید بسیار ممنونم از دوستان عزیزم تقاضا دارم در انتخاب عشق خود دقت کنند تا بعد از چند ماه زندگی خودشون رو بدبخت نکنن دوست من ارش الان به خاطر یک دختر داره همهی زندگی که تو این دو سال جدایی از خانواده اش جمع کرده از دست میده چرا چون دختره عضو یک باندی است که پسرا رو قول زده و اواره گوشه زندان میکنن و دارو ندارشو ازش میگیرن